Santopoly: het ‘Monopoly’ van Santorini

Beeld: Santopoly Kopen! Verkopen! Bouwen! Niet op de Neude,  de Brink of in de Kalverstraat, maar op Santorini. Het idyllische Cycladen-eiland heeft sinds kort zijn eigen versie van het bordspel Monopoly: Santopoly.

Het spel is bedacht door het jonge Griekse koppel Thomas Karkaletsos en Dimitra Lola, dat jarenlang op het eiland werkte. Ze zijn grote fans van bordspellen en kregen het idee voor Santopoly toen ze 2015 aan het einde van de zomer in een bar in Oia zaten waar geen spelletjes te vinden waren.

Het bord is ontworpen met kronkelende straatjes en in plaats van straten staan er 22 dorpen op waar gebouwd kan worden. Geen huizen en hotels maar kenmerkende grotwoningen en gewelfde huizen,  ontworpen en met de hand gemaakt door Thomas.

Oia en Finikia zijn de duurste dorpen in het spel. Het vulkaaneilandje Nea Kameni in de caldera is de gevangenis en Skala, de oude haven, neemt de plaats in van het politiebureau uit het Monopoly-spel. De kanskaarten en Algemeen Fonds-kaarten zijn vervangen door kaartjes met staarten en koppen van ezeltjes.
Op de eigendomsbewijzen van de dorpen staan foto’s en informatie over de geschiedenis, archeologische sites en landbouwproducten van Santorini. Dimitra, die als gids werkt op het eiland, verzorgde de inhoud.

Santopoly is te koop in een aantal winkels op Santorini en via de website www.santopoly.com

Advertenties

2 Responses to Santopoly: het ‘Monopoly’ van Santorini

  1. […] Santopoly: het ‘Monopoly’ van Santorini […]

  2. […] Santopoly: het ‘Monopoly’ van Santorini […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: