Stavros Niarchos Foundation schenkt ambulances

De Griekse ambulancedienst EKAB krijgt er voor het einde van dit jaar 143 nieuwe voertuigen bij. De ambulances worden geschonken door de Stavros Niarchos Foundation als onderdeel van het SNF-initiatief Tegen de Griekse Crisis.

Het wagenpark van EKAB bestaat momenteel uit 650 ambulances en mobiele medische eenheden. Het grootste deel van deze wagens is verouderd. In Athene is 84 procent van de ambulances tussen de 10 en 15 jaar oud. Door de bezuinigingen is er geen geld voor nieuwe ambulances. 

Met de 14 miljoen euro die de Stavros Niarchos Foundation in het project steekt, worden ook de onderhoudskosten van de hypermoderne ambulances voor de komende acht jaar gedekt en krijgt het operationeel centrum van het Griekse Nationale Centrum voor Noodhulp een digitale upgrade.

Modernisering van de telefooncentrale is volgens de directeur van de EKAB van strategisch belang. De centrale in Athene krijgt nu 1,7 miljoen telefoontjes per jaar. Door het ontbreken van digitale technologie moeten medewerkers de gegevens handmatig invoeren, wat een negatieve invloed heeft op de responstijden.

De helft van de nieuwe ambulances zal beschikbaar zijn in september, de rest volgt dan in november. De wagens worden verdeeld over alle regio’s in Griekenland.

2 Responses to Stavros Niarchos Foundation schenkt ambulances

  1. Martijn schreef:

    Grote waardering voor SNF.
    Martijn.

  2. […] Stavros Niarchos Foundation schenkt 143 ambulances […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: