Nieuwe film Lanthimos maakt kans op Gouden Palm

The Killing of a Sacred Deer van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos dingt mee naar de Gouden Palm op het prestigieuze filmfestival van Cannes, dat van 17 tot 28 mei wordt gehouden. De film gaat op het festival ook in première.

Voor zijn nieuwste film werkte Lanthimos opnieuw samen met Colin Farrell, die eerder  de hoofdrol speelde in The Lobster. Ook Nicole Kidman, Raffery Cassidy en Alicia Silverstone hebben een rol in The Killing of a Sacred Deer. Het scenario werd geschreven door Lanthimos en zijn vaste creatieve partner Efthymis Filippou en is geïnspireerd op een tragedie van Euripides.

The Killing of a Sacred Deer gaat over de charismatische chirurg Steven (Farrell) en de inspanningen van een tiener om hem op te nemen in zijn disfunctionele familie. Wanneer de acties van de jongen steeds onheilspellender worden, begint het ideale leven van Steven uit elkaar te vallen en wordt hij gedwongen een ondenkbaar offer te brengen.

De 43-jarige Lanthimos, een pionier op het gebied van de zogenaamde Griekse ‘weird wave’-cinema, wordt geroemd als een van de meest intrigerende Europese regisseurs van dit moment.

The Lobster won in 2015 de juryprijs op het Filmfestival van Cannes, dit jaar was de film genomineerd voor een Oscar. In 2009 kreeg Lanthimos de Un certain regard award voor zijn film Dogtooth, die ook genomineerd werd voor een Oscar.

De Nederlandse première van The Killing of a Sacred Deer staat gepland voor oktober 2017.

Advertenties

One Response to Nieuwe film Lanthimos maakt kans op Gouden Palm

  1. […] Nieuwe film Lanthimos maakt kans op Gouden Palm […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: