Dode beer bij Florina mogelijk vergiftigd

Aan de rand van de stad Florina in het noorden van Griekenland (West-Macedonië) is een dode bruine beer aangetroffen. Een dierenarts onderzoekt of de beer werd vergiftigd.

Volgens Arktoúros, een stichting die de bruine beer in Griekenland beschermt, waren de autoriteiten een dag eerder nog gewaarschuwd dat er een beer in de buurt van de stad was gezien. De organisatie denkt dat het dier waarschijnlijk is gestorven door vergiftigd lokaas. De dode beer werd gevonden bij een waterbron en een van de symptomen van vergiftiging is overmatige dorst.

Het verspreiden van vergiftigd aas is illegaal, maar wordt volgens Arktoúros nog veel gebruikt om dieren als beren, vossen en wolven – die een bedreiging vormen voor mensen en vee – te doden. “Helaas vallen ook zeldzame of bedreigde diersoorten of schapen en jachthonden vaak ten prooi van het gif. Maar dat wordt beschouwt als ‘collateral damage’“, zegt Arktoúros in een verklaring.

De bruine beer is beschermd in Griekenland en het is ten strengste verboden op het dier te jagen. Er leven naar schatting zo’n 400 exemplaren in het wild, in twee verschillende gebieden. Het grootste gebied ligt in en rondom het Pindosgebergte, in het noordwesten van Griekenland. Arktoúros beheert een groot reservaat bij de stad Florina.

One Response to Dode beer bij Florina mogelijk vergiftigd

  1. […] Dode beer bij Florina mogelijk vergiftigd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: