Tsipras is spelletjes zat: Geen akkoord, dan Eurotop

Als er op 7 april tijdens een bijeenkomst van de Eurogroep geen akkoord komt over het Griekse steunprogramma, moet EU-president Donald Tusk de Europese leiders bijeenroepen voor een speciale top. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras gezegd.

Tsipras is het zat dat de EU-landen steeds weer met nieuwe eisen komen. “Dat spelletje moet ophouden”, zei hij vandaag na een ontmoeting met Tusk in Athene.

“Er moet een eind komen aan de eindeloze onderhandelingen over een akkoord waarvan de randvoorwaarden al anderhalf jaar geleden zijn vastgelegd”, aldus de premier. “De Griekse economie doet het beter dan verwacht. Er kunnen geen nieuwe opofferingen van het Griekse volk worden geëist.”

De onderhandelingen tussen de Eurolanden, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en Athene over vereiste hervormings- en bezuinigingsmaatregelen in ruil voor nieuwe leningen aan Griekenland verlopen al maanden stroef. Op 7 april komt de Eurogroep op Malta informeel bijeen om de stand van zaken door te nemen.

Gisteren was de Griekse minister van Financiën Euclides Tsakalotos in Brussel om te praten met Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem en eurocommissaris Pierre Moscovici over eerder gemaakte afspraken.

Tusk riep in juni 2015 al eens een Griekse noodtop bijeen, maar hij is nu optimistischer. “We zijn dichtbij een deal”, aldus de EU-president. Griekenland heeft geld nodig om over drie maanden 6 miljard euro schuld te kunnen aflossen.

Advertenties

6 Responses to Tsipras is spelletjes zat: Geen akkoord, dan Eurotop

 1. M A Toren schreef:

  Hoezo spelen de Grieken spelletjes???Dijsselbloem speelt zijn spel…ik word hier in Nederland misselijk van die man…wanneer stopt dat eens…al dat praten …..
  Doe wat….het volk is in nood …en iedereen laat het maar gebeuren….

  • Natascha schreef:

   Er wordt in het artikel toch ook helemaal niet beweerd dat de Grieken spelletjes spelen? Tsipras zegt dat over de EU.

   • Bas schreef:

    Nu al die opmerking vergeten die Dijsselbloem maakte over de zuidelijke landen???
    Een Europa houdt in dat je solidair met elkaar bent en ja er is altijd een zwakkere broeder bij, maar dat heet solidariteit. Je doet het samen, maar Griekenland is de strop aangetrokken als voorbeeld voor Italie, Spanje en Portugal. Je hebt geen idee wat er gaande is in Griekenland. De leefomstandigheden zijn op dit moment nog slechter dan WOII en wij Nederlanders maar klagen.

   • Natascha schreef:

    Ik weet heel goed wat er in Griekenland aan de hand is. Ik schrijf namelijk al tien jaar dit blog vol 😉 En natuurlijk ben ik de opmerking van Dijsselbloem niet vergeten, maar daar gaat bovenstaand artikel toch niet over? Tsipras beschuldigt de EU van spelletjes vanwege het uitstellen van een beslissing en het stellen van nieuwe eisen. Niet geheel onterecht lijkt me. (Die opmerking van Tsipras dus, niet dat Europese gemier)

 2. Martijn schreef:

  Gisteren, 5 april, Tsakalotos in Brussel in gesprek met Dijsselbloem.
  Morgen, 7 april, een “informele” bijeenkomst op Malta van de Eurogroep, voorzitter Dijsselbloem.
  Logisch dat vandaag, 6 april, premier Tsipras zijn standpunt kenbaar maakt.
  Martijn.

 3. […] Tsipras is spelletjes zat: Geen akkoord, dan Eurotop […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: