GD-medewerker verdacht van mishandeling student

De Griekse politie heeft een partijmedewerker van Gouden Dageraad opgepakt in verband met de ernstige mishandeling van een 24-jarige kunstacademiestudent in de Atheense wijk Ambelokipi.

De 42-jarige verdachte werkt op het kantoor van de extreemrechtse partij op Mesogeion Avenue dat gisteren door een groep gemaskerde jongeren werd aangevallen met mokers. Hij zou daar verantwoordelijk zijn voor de beveiliging.

De man, die ook werkte voor het kantoor van Gouden Dageraad-leider Nikos Michaloliakos in het Griekse parlement, is de eigenaar van een café in Ambelokipi waar leden van Gouden Dageraad rondhangen. Hij werd door getuigen herkend maar ontkent alle betrokkenheid.

Het slachtoffer van de mishandeling werd op klaarlichte dag aangevallen toen hij langs het café liep. Een groep van zeker vijf Gouden Dageraad-aanhangers dachten dat de student bij de anarchistische groepering Rubiconas hoorde, vielen hem aan en beroofden hem daarna van zijn tas en mobiele telefoon.

De jongen raakte zwaar gewond aan zijn hoofd en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Met de aanval op het kantoor van Gouden Dageraad eerder op de dag had het slachtoffer volgens de politie niets te maken.

Regeringspartij Syriza reageerde fel en haalde uit naar ‘de terugkeer van de Gouden Dageraad-doodseskaders’. “We kunnen niet toestaan dat het spook van het neo-nazisme terugkeert op de straten van Griekenland en Europa.”

One Response to GD-medewerker verdacht van mishandeling student

  1. […] GD-medewerker verdacht van mishandeling student […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: