Kantoor Gouden Dageraad aangevallen

Een kantoor van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad op Mesogeion Avenue in Athene is vanmorgen aangevallen door een groep van zeven jongeren met hoodies en helmen.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze de voordeur van het kantoor bewerken met mokers en vuurwerk naar binnen gooien. Als het niet lukt om de deur open te krijgen, slaan de jongens de ruiten in van een boekhandel op de begane grond van het pand en gooien ze rode verf.  De belagers gaan er daarna vandoor.

De politie heeft elf mensen aangehouden in verband met de aanval op het kantoor van de extreemrechtse partij. Zij zijn later op de dag allemaal weer vrijgelaten.

Het is niet de eerste keer dat een partijkantoor van Gouden Dageraad wordt aangevallen. In november 2013 werden twee leden van de partij op de stoep voor een kantoor in de Atheense buitenwijk Neo Iraklio doodgeschoten. De actie werd opgeëist door de linkse groepering Militante Revolutionaire Krachten van het Volk.

In een verklaring noemde de groepering de moord een ‘politieke executie’ en een wraakactie voor de moord op de linkse hiphop-artiest Pavlos Fyssas in september 2013. Fyssas werd doodgestoken door een lid van Gouden Dageraad.

3 Responses to Kantoor Gouden Dageraad aangevallen

  1. Rob Alberts schreef:

    Treurig dit geweld tussen extremen.

    Bezorgde groet,

  2. […] van de extreemrechtse partij op Mesogeion Avenue dat gisteren door een groep gemaskerde jongeren werd aangevallen met mokers. Hij zou daar verantwoordelijk zijn voor de […]

  3. […] Kantoor Gouden Dageraad aangevallen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: