Drie Grieken op miljardairslijst van Forbes

Het Amerikaanse zakenblad Forbes publiceert ieder jaar een lijst met miljardairs. Tussen deze superrijken der aarde staan ook drie Grieken. Twee zijn er flink geduikeld op de ranglijst vergeleken met de editie van vorig jaar, de derde keerde juist terug op de lijst.

De hoogst genoteerde Griek op de miljardairslijst van dit jaar is Philip Niarchos, op plaats 814. De 63-jarige belangrijke kunstverzamelaar is de oudste zoon van scheepsmagnaat Stavros Niarchos en heeft een vermogen van zo’n 2,5 miljard dollar. Hij erfde het grootste deel van zijn vaders kunstcollectie. In 2016 stond Niarchos op plaats 688.

Aristotelis Mistakidis (55) bezit 2,2 miljard dollar en staat op de 973e plaats van de lijst met rijkste mensen ter wereld. Mistakidis is mede-directeur van mijnbedrijf Glencore International. Mistakidis heeft naast de Griekse ook de Britse nationaliteit. Vorig jaar stond Mistakidis niet op de lijst. Door het  inzakken van de grondstoffenprijzen daalde de waarde van het aandeel Glencore.

De 70-jarige Spiros Latsis staat op de 1098e plaats met een geschat vermogen van 2 miljard dollar, vorig jaar stond hij op plaats 906 op de lijst. Hij is de zoon van scheepsmagnaat John Latsis en beheert het familiefortuin sinds diens dood in 2003. De familie Latsis bezit een groot deel van Hellenic Petroleum, de grootste oliemaatschappij van Griekenland.

Volgens Forbes telt de wereld op dit moment 2043 miljardairs, dat zijn er 233 meer dan vorig jaar. Bij elkaar opgeteld hebben zij een geschat vermogen van maar liefst 7.670.000.000.000 dollar, een stijging van 18 procent ten opzichte van 2016.

De rijkste man ter wereld is opnieuw Microsoft-oprichter Bill Gates. Zijn vermogen wordt geschat op 86 miljard dollar. Belegger Warren Buffet staat met 75,6 miljard op de tweede plaats, gevolgd door Amazon-baas Jeff Besos met 72,8 miljard dollar.

2 Responses to Drie Grieken op miljardairslijst van Forbes

  1. […] Drie Grieken op miljardairslijst van Forbes […]

  2. […] Op de lijst met miljardairs die het Amerikaanse zakenblad Forbes ieder jaar publiceert staan dit jaar vier Grieken. Dat is er één meer dan in 2017. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: