Boze boeren slaags met politie

Tijdens een protest bij het ministerie van Landbouw in Athene zijn boeren uit Kreta slaags geraakt met de oproerpolitie. Twee demonstranten werden gearresteerd.

Meer dan 1000 boeren waren va Kreta naar de Griekse hoofdstad gekomen om te protesteren tegen de lage prijzen die zij voor hun producten krijgen, de hoge productiekosten en de verhoging van hun belastingen en sociale premies.

De Griekse boeren hebben lang geprofiteerd van EU-subsidies en waren in het verleden vrijgesteld van belasting. Maar de bezuinigingsmaatregelen en prijsverhogingen treffen de boeren hard. Hun belastingtarief wordt opgetrokken naar 26 procent, terwijl hun pensioenen over vijf jaar met 22 procent zijn gedaald.

Een delegatie van ongeveer 40 Kretenzers wilde een gesprek met minister Vangelis Apostolou, maar de politie blokkeerde de ingang van het ministerie met bussen en liet weten dat er niemand beschikbaar was om de boeren te woord te staan.

Boze boeren sloegen vervolgens de ruiten van de bussen in met wandelstokken, gooiden met stenen en staken vuilnisbakken in brand. Bij de ongeregeldheden die ontstonden  zette de politie traangas in. “Dialoog is één ding, gewelddadigheid is heel wat anders”, aldus de minister, die nieuwe pogingen tot een gesprek ook afhield.

Advertenties

2 Responses to Boze boeren slaags met politie

  1. Djuul schreef:

    Stelletje egoïstische zakkenvullers die jarenlang geprofiteerd hebben van alles en nog wat (o.a. illegale gastarbeiders) en boven hun stand hebben geleefd (kijk maar naar al die grote pick ups die er rond snorren op Kreta). Die zullen voortaan volledig int ’t zwart werken (net als de rest). Burgerzin en discipline (en properheid) ? Onbestaande.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: