Griekenland verwacht meer omzet uit toerisme

toerisme_not in crisisDe inkomsten uit het toerisme kunnen dit jaar mogelijk met 9 procent toenemen ten opzichte van 2016. Dat is de verwachting van het Grieks bureau voor toerisme SETE, al zouden politieke kwesties nog wel roet in het eten kunnen gooien.

De toeristen zullen in 2017 zo’n 14,5 miljard euro in het laatje brengen, denkt SETE. Vorig jaar daalden toerisme-inkomsten nog met 6,4 procent naar 13,2 miljard euro. Dat was volgens SETE vooral te wijten aan de vluchtelingencrisis.

Het Grieks bureau voor toerisme denkt in 2017 ongeveer 27 miljoen toeristen te kunnen verwelkomen, dat zijn er twee miljoen meer dan in 2016. Er komen vooral meer toeristen uit Rusland, Duitsland en Groot-Brittannië. Wel leggen er dit jaar waarschijnlijk minder cruiseschepen aan in Griekenland als gevolg van van de politieke instabiliteit in de regio, met name Turkije.

De Griekse toerismesector is goed voor zo’n 18 procent van het binnenlands product en voorziet een vijfde van de beschikbare arbeidskrachten van werk.

Advertenties

5 Responses to Griekenland verwacht meer omzet uit toerisme

 1. Phyllis schreef:

  moesten ze nu nog eens het supplement voor singles afschaffen, zullen er nog meer toeristen komen. Nu dient men soms de helft bij te betalen voor een niet al te mooie kamer ergens in een verloren hoekje

  • Martijn schreef:

   Helemaal mee eens, Phyllis, en al jaren lang. Tevens reden dat ik sinds 2001 niet meer met vakantie ben gegaan. Wens als alleengaande niet dubbel te betalen voor overnachting in een bezemkamertje of niet bediend te worden op een tochtig plekje in het restaurant. Geldt overigens voor de meeste toeristische bestemmingen, ook in NL en op cruises. Zie hun “voorwaarden” met navenante prijzen.
   Die branche mikt nog steeds op stellen met of zonder kinderen, maar toont geen enkele interesse in alleengaanden, waarvan het aantal enorm toeneemt. Onbegrijpelijk, ook vanuit hun commercieel oogpunt. Mismanagement, zoals zal blijken.
   Martijn.

 2. Martijn schreef:

  Ieder toeristenland zou moeten beseffen dat toeristen hun 2 of 3 weken vakantie alleen willen doorbrengen in een veilig, vriendelijk, mooi en betaalbaar land. Griekenland doet dat goed en hopelijk dit jaar nog beter.
  Martijn.

 3. […] Griekenland verwacht meer omzet uit toerisme […]

 4. […] Griekenland verwacht meer omzet uit toerisme […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: