ToposText-app maakt kans op prestigieuze prijs

topostext_kleinToposText, een digitale applicatie die duizenden historische locaties uit de Griekse wereld koppelt aan oude literatuur, is genomineerd voor een prestigieuze Digital Humanities Award.

De app moet oude Griekse literatuur toegankelijker te maken voor wetenschappers, studenten, Philhellenen en reizigers. ToposText bevat meer dan 5350 verwijzingen naar oude steden, middeleeuwse torens en kastelen, moderne musea en opgravingen. De applicatie koppelt die plaatsen aan auteurs die er in het Grieks of Latijn over schreven. De database bevat gegevens over de locaties vanaf de Neolithische periode tot de 2e eeuw na Christus.

Op de website van ToposText staan interactieve kaarten waarop tot in detail kan worden ingezoomd en een index die elke locatie verbindt met de oude bronnen die ernaar verwijzen.

Het concept van ToposText is bedacht en uitgevoerd door Brady Kiesling, een Amerikaanse oud-diplomaat, archeoloog-historicus en lid van de American School of Classical Studies in Athene. Het project werd in december vorig jaar gelanceerd met steun van de Aikaterini Laskaridis Foundation.

De Digital Humanities Award is een jaarlijkse prijs die erkenning geeft aan talent en expertise in de digitale geesteswetenschap. Genomineerden worden door het publiek aangedragen. Stemmen kan nog tot en met 25 februari op de website van de Digital Humanities Awards.

De ToposText-app is gratis te downloaden voor iOS en Android

One Response to ToposText-app maakt kans op prestigieuze prijs

  1. […] ToposText-app maakt kans op prestigieuze prijs […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: