Boze boeren blokkeren Griekse wegen

boeren_protest_thessalonikiBoze Griekse boeren hebben tijdens een protest in Thessaloniki de weg bij de beroemde Witte Toren geblokkeerd. De blokkade duurde twee uur en was volgens vakbondsleider Costas Anestidis een symbolische daad tegen het regeringsbeleid.

De boeren voeren al een tijd actie en eisen dat de hervormingen van de regering Tsipras ongedaan worden gemaakt. De regering heeft de belastingen voor de boeren aanzienlijk verhoogd en de verlaagde dieselprijs voor boeren afgeschaft.

Al de hele week blokkeren de boeren met tractoren de grensovergang naar Macedonië in de omgeving van Evzoni. Aan beide kanten van de belangrijke grensovergang vormen zich lange files, zeggen Griekse media.

Ook de belangrijke snelweg Athene-Thessaloniki wordt sinds eind vorige week in de buurt van de stad Larissa gedurende enkele uren per dag op twee punten (bij Platykambos en Nikaia) versperd. Een aantal boeren blokkeerde ook de rijbaan die Thessaloniki met het vliegveld verbindt. De luchthaven was via een omweg wel bereikbaar voor reizigers.

Advertenties

2 Responses to Boze boeren blokkeren Griekse wegen

  1. […] Boze boeren blokkeren Griekse wegen […]

  2. ingrid osephius schreef:

    Elk jaar rond deze tijd protesteren de boeren. Zeker weinig werk in dit seizoen. Het maakt niet uit welke regering aan de macht is. Ze blokkeren de wegen met hun peperdure tractoren en maken ons wijs dat ze slecht behandeld worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: