Agent gewond bij beschieting in Athene

politieautoEen politieagent die in Athene het kantoor van de socialistische partij PASOK bewaakte, is vanmorgen vroeg door een onbekende belager onder vuur genomen. De agent werd door twee kogels geraakt, maar zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.

De schutter wist te ontkomen. De schietpartij is nog door niemand opgeëist, maar de politie vermoedt dat dat de dader gezocht moet worden in de extreemlinkse hoek. Mogelijk is er een verband met de arrestatie van Pola Roupa, een voortvluchtig lid van de terreurgroep Revolutionaire Strijd. Zij werd vorige week opgepakt in Athene.

Revolutionaire Strijd pleegde in de afgelopen jaren meerdere aanslagen op kantoren van banken en politieke partijen, buitenlandse diplomatieke vertegenwoordigingen en politiebureaus. In 2007 vuurde de groepering een raket af op de Amerikaanse ambassade in Athene.

Update 11/1: Het zeer waarschijnlijk dat de groepering Revolutionaire Zelfverdediging op de agent heeft geschoten, zegt de politie. Volgens de anti-terreureenheid vertoont de schietpartij veel gelijkenis met de aanslag op het PASOK-kantoor in 2014 vlak door de verkiezingen voor het Europees Parlement. In beide gevallen werd met een Kalashnikov gericht geschoten op een agent. Ook zouden er aanwijzingen staan in een bericht dat de groep in 2014 plaatste op de anarchistische website Indymedia.

Revolutionaire Zelfverdediging heeft onlangs ook de verantwoordelijkheid opgeëist voor de beschieting van de Mexicaanse ambassade in juli vorig jaar en de aanslag met een handgranaat op de Franse ambassade in november. De beschieting van de politieagent bij het kantoor van PASOK zou een vergelding zijn voor de arrestatie van  Pola Roupa en haar handlanger.

4 Responses to Agent gewond bij beschieting in Athene

  1. […] politieagent die het kantoor van de socialistische partij PASOK bewaakte door een onbekende belager onder vuur genomen. Hij raakte daarbij gewond. Mogelijk is er een verband met de arrestatie van […]

  2. […] Agent gewond bij beschieting in Athene […]

  3. […] toegeroepen. We gaan niet weg uit het gebied”. zei ze tegen Skai TV. In januari van dit jaar raakte een agent licht gewond bij een aanval op het […]

  4. […] die zich Revolutionaire Zelfverdediging noemt. Deze stadsguerilla schoot in april 2014 en in januari van dit jaar op agenten die het partijkantoor van PASOK bewaakten. Een agent raakte daarbij […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: