‘Oude’ migrantenroute via Evros weer in gebruik

Een toenemend aantal migranten en vluchtelingen heeft een alternatieve route naar Europa herontdekt. Sinds september vorig jaar proberen steeds meer mensen Griekenland binnen te komen via het grensgebied met Turkije. De meesten zijn afkomstig uit Syrië.

De grens tussen Griekenland en Turkije wordt gemarkeerd door de rivier Evros. In 2012 werd een hek gebouwd in het gebied waar de grens over land loopt, vlakbij de stad Orestiada, om de toestroom van migranten te stoppen. Het was voor tienduizenden mensen de snelste en veiligste manier om Europa binnen te komen.

De afgelopen jaren maakten migranten en vluchtelingen gebruik van mensensmokkelaars die hen in bootjes van Turkije naar de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee brachten. Na het sluiten van de Turkije-deal lijkt de ‘oude’ route nu weer in trek te komen bij smokkelaars, mede door de lage waterstand in de rivier. In oktober 2016 kwamen 615 mensen langs deze weg Griekenland binnen, bijna twee keer zoveel als de maand daarvoor.

Ook de oversteek van de Evros is niet zonder gevaar. Eerder deze week overleed een 20-jarige vluchteling uit Afghanistan aan onderkoeling nadat hij de rivier was overgestoken. In het uiterste noordoosten van Griekenland daalde de temperatuur ’s nachts tot 14 graden onder nul.

Advertenties

2 Responses to ‘Oude’ migrantenroute via Evros weer in gebruik

 1. Martijn schreef:

  Nog niets van gehoord in NL en EU media. Dus Grieks probleem, genegeerd door EU. Arm Griekenland, in de steek gelaten door jullie EU kameraden in Brussel.
  Spannend, 2017, met verkiezingen in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Italië heeft al gestemd. Trump komt er aan. China niet blij. Brexit is onderweg.
  Al weken oorverdovende stilte vanuit EU Brussel.
  De eurocraten aldaar doen het in hun broek. Het volk komt in opstand! Daar helpen geen Draghi of Juncker meer aan. Zelf veroorzaakt en dik betaald.
  Wordt vervolgd.
  Martijn Wisman.

 2. […] ‘Oude’ migrantenroute via Evros weer in gebruik […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: