Agent bekent moord op Griekse ambassadeur

amiridisDe agent die werd verdacht van de moord op de Griekse ambassadeur in Brazilië heeft bekend. Dat bevestigde de Braziliaanse justitie op een persconferentie in Rio de Janeiro.

Sérgio Gomes Moreira Filho zou de moord hebben gepleegd in opdracht van zijn minnares Françoise Oliveira (40), de Braziliaanse vrouw van ambassadeur Kyriakos Amiridis (59). Beiden zitten inmiddels vast, net als de neef van de agent, die als uitkijk dienst deed en hielp met het verplaatsen van het levenloze lichaam.

De Griekse diplomaat zou zijn omgebracht in de woning waar hij in Rio verbleef, in de noordwestelijke voorstad Nova Iguaçu. Amiridis en Oliveira woonden in de hoofdstad Brasilia maar waren in Rio om de feestdagen bij Oliveira’s familie door te brengen.

Amiridis, die bijna een jaar ambassadeur in Brazilië was, werd twee dagen na zijn vermissing door zijn vrouw als vermist opgegeven. Een dag later werd de auto die de Griek had gehuurd uitgebrand gevonden. In de auto vond de politie een lichaam, dat van de Griekse gezant bleek te zijn.

Kyriakos Amiridis was sinds januari van dit jaar ambassadeur in Brazilië. Van 2012 tot 2016 bekleedde hij dezelfde post in Libië. Tussen 2001 en 2004 was Amiridis consul-generaal in Rio de Janeiro. Van 2004 tot 2008 werkte hij als consul-generaal op het Griekse consulaat in Rotterdam. Daarna keerde hij terug naar Athene.

Advertenties

One Response to Agent bekent moord op Griekse ambassadeur

  1. […] Braziliaanse agent bekent moord op Griekse ambassadeur […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: