‘Griekse ambassadeur in Brazilië dood, vrouw verdacht’

kyriakos-amiridis_ambassadeurDe Griekse ambassadeur in Brazilië is omgekomen. De Braziliaanse politie denkt dat hij is vermoord, schrijft The Guardian.’  Kyriakos Amiridis werd sinds drie dagen vermist.

De politie vond gisteren een lichaam in een uitgebrande auto in het noorden van Rio de Janeiro en gaat ervan uit dat het Amiridis betreft. Het kenteken van de auto komt overeen met dat van de auto die de 59-jarige Amiridis had gehuurd voor een vakantie.

De Griekse diplomaat werd op 26 december voor het laatst gezien, toen hij in een buitenwijk van Rio de Janeiro het appartement verliet dat hij had gehuurd. Twee dagen later gaf zijn Braziliaanse vrouw hem op als vermist. De politie zei toen  niet uit te gaan van een ontvoering,  omdat niemand contact had opgenomen over losgeld.

Kyriakos Amiridis was sinds januari van dit jaar ambassadeur in Brazilië. Van 2012 tot 2016 bekleedde hij dezelfde post in Libië. Tussen 2001 en 2004 was Amiridis consul-generaal in Rio de Janeiro. Van 2004 tot 2008 werkte hij als consul-generaal op het Griekse consulaat in Rotterdam. Daarna keerde hij terug naar Athene.

Update: De Braziliaanse autoriteiten hebben bevestigd dat het lichaam in de auto inderdaad van de Griekse ambassadeur is. Volgens de krant O Globo is Françoise Amiridis de Braziliaanse vrouw van de diplomaat, aangehouden. De politie vermoedt dat zij de moord heeft voorbereid en mogelijk ook heeft gepleegd.

Ook een agent van de militaire politie (waarmee de ambassadeursvrouw een verhouding zou hebben)  en twee andere handlangers werden gearresteerd. Op een bank in het appartement dat Amiridis en zijn vrouw huurden in Rio zijn volgens de krant bloedsporen gevonden.

Advertenties

2 Responses to ‘Griekse ambassadeur in Brazilië dood, vrouw verdacht’

  1. […] ‘Griekse ambassadeur in Brazilië dood, vrouw verdacht’ […]

  2. […] ‘Griekse ambassadeur in Brazilië dood, vrouw verdacht’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: