George Michael (53) overleden

gmZanger George Michael is op 53-jarige leeftijd overleden.  Zijn manager Michael Lippman meldt aan The Hollywood Reporter dat de zanger op Eerste Kerstdag thuis in Goring-on-Thames is overleden aan de gevolgen van hartfalen.

Georgios Kyriacos Panayiotou werd op 25 juni 1963 in Londen geboren als zoon van een Grieks-Cypriotische immigrant. Zijn berichten op Twitter ondertekende de zanger regelmatig als ‘The Singing Greek’.

In de jaren tachtig brak George Michael door als zanger van de tweemansformatie Wham!, daarna volgde een succesvolle solocarrière. Hij was een van de succesvolste Britse artiesten uit de jaren tachtig en negentig.

Tijdens zijn carrière verkocht de zanger wereldwijd ruim 100 miljoen albums en won hij twee Grammy’s.  Eerder deze maand maakte producer en songwriter Naughty Boy nog bekend dat hij samen met George Michael aan een nieuw album werkte. Het laatste studioalbum van de popster (Patience) stamt uit 2004.

In 2011 hing het leven van de zanger al eens aan een zijden draadje, toen hij tijdens zijn Europese Symfonica-tournee werd getroffen door een zeer ernstige longontsteking.

George Michael over zijn Griekse roots: 

Advertenties

5 Responses to George Michael (53) overleden

 1. Martijn schreef:

  Natascha, dit droevige nieuws vernomen, ook via de radio vanmorgen. Diep bedroefd, een treurige 2e Kerstdag. Zijn geaardheid en daarvoor uitgekomen op latere leeftijd zijn voor mij een spiegel. De eeuwige worsteling met jezelf. En met de “änderen”.
  Triest dat Georgios Panayioutou, George Michael, op 53-jarige leeftijd ons heeft verlaten.
  Rest dankbaarheid voor de herinnering en de nalatenschap van zijn muzikale repertoire. Dank aan deze in London geboren, Griekse artiest.
  Mooie,knappe man, ik zal hem missen. recht uit mijn falende hart, dat hem fataal is geworden.
  “Jesus to a Child” beluister ik als begeleiding van Georgios naar ….
  Martijn.

 2. Natascha schreef:

  Inderdaad een groot gemis, Martijn. Mijn kamer was vroeger behangen met posters van Wham! en George Michael en ik ben altijd een groot fan gebleven. Tijdens zijn laatste optreden in 2011 hield ik het niet droog bij You haven been loved. Een mooie man – van buiten, maar ook van binnen – dat kan niet anders als je zulke persoonlijke teksten schrijft die in het hart kunnen raken. Ook ik ben diep bedroefd, maar ook dankbaar voor alle mooie muziek die hij achterlaat…

 3. […] George Michael (53) overleden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: