Veerbootstaking na negen dagen beëindigd

veerboot_stakingDe staking van de veerboten in Griekenland is vanmorgen na negen dagen beëindigd. De Panhelleense Federatie voor Zeelieden (PNO) maakte bekend dat het veerbootpersoneel weer aan het werk gaat. De staking zou aanvankelijk tot morgenochtend duren.

De zeelieden legden op 2 december het werk neer om te protesteren tegen hervormingen van de sociale zekerheid en de arbeidsmarkt, waaronder een mogelijke verhoging van hun inkomstenbelasting. De staking werd drie keer verlengd.

De Griekse regering deed gisteren de toezegging dat het lage belastingtarief voor zeelieden de komende twee jaar niet zal worden aangepast. Maar volgens PNO zijn de problemen nog niet opgelost en de vakbond sluit nieuwe acties in de toekomst dan ook niet uit.

Op diverse Griekse eilanden zijn door de langdurige staking tekorten ontstaan, bijvoorbeeld aan brandstoffen en medicijnen en levensmiddelen, omdat die goederen vanaf het vasteland of andere eilanden moeten worden aangevoerd.

Gisteren keerden honderden boeren op Kreta zich tegen het stakende personeel van de veerboten. De boeren zijn boos omdat vrachtwagens met hun landbouwproducten niet naar het vasteland kunnen, waardoor ze duizenden euro’s aan inkomsten mislopen.

In de haven van Heraklion staken ze loketten van rederij ANEK in brand en gooiden ze vuurwerk naar een aangemeerde veerboot. De bemanning van de Blue Horizon-ferry beantwoordden de actie met een waterkanon.

Advertenties

One Response to Veerbootstaking na negen dagen beëindigd

  1. […] Veerbootstaking na negen dagen beëindigd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: