Staking Griekse veerboten opnieuw verlengd

staking-apergiaDe staking van Griekse veerboten is opnieuw met 48 uur verlengd. Dat betekent dat de ferry’s nu tot donderdag 8 december 06.00 uur in de havens zullen blijven liggen en de Griekse eilanden en Italië niet bereikbaar zijn per veerboot.

De Panhelleense Federatie voor Zeelieden (PNO) maakte dit bekend nadat gesprekken met minister Panagiotis Kouroumblis gisteren op niets uitliepen. De vakbond wil dat de overheid het lagere belastingtarief voor zeelieden niet schrapt en dat de hervorming van hun sociale verzekeringsfonds van tafel gaat.

Door de staking, die op 2 december begon,  zitten ongeveer 2500 leerlingen en hun docenten na een schoolreis vast op Kreta. Ook kunnen boeren hun producten niet vervoeren.

De kans is groot dat de veerboten ook op 8 december niet varen. Op die dag staat een landelijke staking gepland en PNO kondigde eerder al aan dat hun leden op die dag het werk zullen neerleggen. Aan de algemene staking doen leden van de vakbonden ADEDY en GSEE mee, wat inhoudt dat een groot deel van het openbare leven in Griekenland stil komt te liggen.

Advertenties

3 Responses to Staking Griekse veerboten opnieuw verlengd

 1. Athina Hadziantoniou schreef:

  Na al die dagen vanuit mijn hotel noodgedwongen naar de ” nietvarende ferries” te hebben gekeken, zag ik vanavond toch een ferry vertrekken. Niet met mensen, maar met tomaten. Staken is staken! Maar wees dan consequent en laat dan ook de tomaat op de kade staan tot vrijdag

 2. Vassili69 schreef:

  tomaatjes stakingsbreker in haven Heraklion

  Al bijna 3 keer 48 uur wordt er door de ferrydiensten gestaakt en daarom varen er geen ferries van Patras naar Ancona en van Heraklion naar Piraeus. Morgen komt daar nog ’s een algehele 24 uursstaking bij en ook dan vaart er geen boot. Maar vanmiddag rond 4 uur was er plotseling grote drukte op de kade van Heraklion bij de ferry Festos Palace, een van de ferries van Minoan. De Blue Horizon van Anek, een bijna identiek schip, lag er 100 meter verderop geheel verlaten bij.
  Plotseling stond de kade vol met veel vrachtauto’s en stonden zo’n 100 mensen toe te kijken hoe de vrachtauto’s het schip in reden.
  Toen ik vanavond op mijn laptop checkte of en hoe laat er morgen eventueel gevaren gaat worden, zag ik tot m’n verbazing dat 18 uur de vertrektijd was van de ferry. Hoe kan dat nou? Er wordt gestaakt tot overmorgen! Ik ben gaan kijken en zag vanuit de verte al dat er geen ferry meer was. Die was dus toch vertrokken. Even geinformeerd bij het kantoor over het hoe en waarom: er is een uitzondering gemaakt voor de agrarische produkten van Kreta zoals de tomaten en de paprika’s. Er mocht dan ook geen enkele passagier mee.

 3. […] Staking Griekse veerboten opnieuw verlengd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: