Athene gaat dieselauto’s weren

uitlaatgas_autoAthene is een van de vier wereldsteden waar dieselauto’s vanaf 2025 worden geweerd. Met het verbod willen de burgemeesters de luchtkwaliteit in hun stad verbeteren. 

Burgemeester Giorgos Kaminis en zijn collega’s uit Parijs, Madrid en Mexico-Stad maakten due belofte  op de tweejaarlijkse C40-bijeenkomst.

Niet alleen oude, maar ook nieuwe auto’s die op diesel rijden zijn vanaf 2025 niet meer welkom in de vier steden. Ook alle vrachtwagens worden uit de stad geweerd. In een verklaring beloven de burgemeesters alles te doen om het gebruik van elektrische wagens en hybrides te stimuleren.

“Ons uiteindelijke doel is om de komende jaren alle auto’s uit het centrum van Athene te verwijderen”, zei burgemeester Kaminis. Ook deed hij een oproep aan de Griekse regering om een steentje bij te dragen door internationale afspraken over klimaatbescherming te respecteren.

In de vier steden is de luchtvervuiling hoog: Mexico-stad staat op de wereldranglijst van smerigste steden op plaats 17. In de Europese lijst staat Parijs op plaats 10, Athene op 16 en Madrid op 24. Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat wereldwijd jaarlijks drie miljoen mensen sterven aan de gevolgen van luchtvervuiling.

2 Responses to Athene gaat dieselauto’s weren

 1. Martijn schreef:

  De milieugekte is besmettelijker dan de vogelgriep, Aids, ebola en zika bij elkaar.
  Advies aan Athene burgemeester Giorgos Kaminis: praat eens met Lot van Hooijdonk, GL wethouder te Utrecht. Met doordrammen en boetes heeft zij een groot deel van de stad al ontoegankelijk gemaakt. Een ervarings “deskundige” dus. Waarom was zij niet aanwezig op deze 2jaarlijkse C40 bijeenkomst?
  “Utrecht, you say?” “Yes, Utrecht, almost the size of your Athens, hahaha.”
  “Hahaha, Thank you for this joke!”
  Martijn.

 2. […] Athene gaat dieselauto’s weren […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: