Tentenkampen ontruimd vanwege sneeuw en kou

sneeuw_kamp-petraIn delen van Noord-Griekenland daalden de temperaturen tot onder het vriespunt en in West-Macedonië, de bergen van Epirus, Thessalië en Centraal-Macedonië viel de eerste sneeuw. Voor duizenden vluchtelingen en migranten in Griekse tentenkampen betekent de komst van winter dat de leefomstandigheden nog zwaarder worden.

VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR maakte vandaag bekend dat zij naar indoorlocaties zullen worden overgebracht. Volgens een woordvoerder is de verhuizing ‘dringend nodig’, maar hebben de voorbereidingen enige vertraging opgelopen.

Gisteravond werden ongeveer 1000 Iraakse Yezidi-vluchtelingen verhuisd uit het Petra-kamp aan de voet van de berg Olympus vanwege de slechte weersomstandigheden. Het besluit werd genomen door de gemeente Katerini. Volgens persbureau ANA-MPA zijn de vluchtelingen ondergebracht in lokale hotels en woningen die met UNHCR-geld zijn gehuurd.

Paul Carr, die voor de non-profitorganisatie Collective Calling werkt in het kamp, plaatste enkele foto’s op Twitter met de oproep om vluchtelingen te helpen in de barre weersomstandigheden.

5 Responses to Tentenkampen ontruimd vanwege sneeuw en kou

 1. Martijn schreef:

  EU, waar blijf je nou???
  Nou??? Oorverdovend stil.
  Arm Griekenland, van je EU vrienden moet je het niet hebben.
  Martijn.

 2. […] Tentenkampen ontruimd vanwege sneeuw en kou […]

 3. […] Tentenkampen ontruimd vanwege sneeuw en kou […]

 4. […] Vrieskou en sneeuwval hebben de situatie voor de gestrande vluchtelingen en migranten de afgelopen weken nog verder verslechterd. Tien mensen zouden zijn bezweken door de kou. De Griekse regering heeft veel kritiek gekregen omdat zij er niet voldoende aan doet om de omstandigheden in de overvolle kampen te verbeteren. […]

 5. […] Tentenkampen ontruimd vanwege sneeuw en kou […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: