Nieuwe staking veerboten op 2 en 3 december

veerboot_stakingHet veerbootverkeer van en naar de Griekse eilanden en Italië wordt op 2 en 3 december stilgelegd. De Panhelleense Federatie voor Zeelieden (PNO) heeft een 48-uursstaking uitgeroepen.

Tussen 06.00 uur op 2 december en 06.00 uur op 4 december blijven alle ferry’s in de haven liggen. Dat betekent dat de Griekse eilanden twee dagen niet per boot bereikbaar zijn.

De zeelieden leggen het werk neer om te protesteren tegen hervormingen van de sociale zekerheid en de arbeidsmarkt, waaronder een mogelijke verhoging van hun inkomstenbelasting. De wijzigingen in de bijzondere fiscale regelgeving voor zeelieden zijn volgens PNO ter tafel gekomen bij onderhandelingen tussen Griekenland en de schuldeisers.

De vakbond zegt dat de sector met uitsterven wordt bedreigd als zeelieden 45 procent belasting moeten gaan betalen, zoals in een nieuwe wet werd vastgelegd.

Mogelijk volgen er op deze staking nog meer acties, liet de vakbond weten. PNO kondigde eerder al een 24-uursstaking aan voor donderdag 8 december. Begin deze maand lag het bootverkeer van en naar de Griekse eilanden en Italië ook al een dag stil.

Advertenties

2 Responses to Nieuwe staking veerboten op 2 en 3 december

  1. […] afgelopen twee dagen bleven de veerboten van en naar de Griekse eilanden en Italië ook al aan de kade liggen. De […]

  2. […] Nieuwe staking veerboten op 2 en 3 december […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: