Dijsselbloem: te vroeg voor schuldverlichting Griekenland

dijsselbloemHet is nog te vroeg om te kijken naar echte verlichting van de Griekse schuld. Dat zei minister van Financiën en Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.

Pas in de tweede helft van 2018, als het huidige hulpprogramma voor Griekenland afloopt, zal gekeken worden naar mogelijke schuldverlichting.  Toch is nu al het een en ander mogelijk, zei Dijsselbloem. De huidige leningen kunnen bijvoorbeeld goedkoper door lagere rentes toe te passen.

Volgens Dijsselbloem is vooral belangrijk dat de Grieken laten zien dat ze blijven hervormen en de begroting op orde brengen. “Op basis daarvan gaan we kijken wat er nodig is aan schuldverlichting”, aldus de bewindsman bij RTL Z. “Een aantal dingen kunnen we nu doen. De huidige leningen kunnen misschien goedkoper worden ingeleend. Daar zou een besparing op mogelijk zijn.”

Op 5 december komt de Eurogroep voor de laatste keer dit jaar bijeen. De ministers van Financiën van de eurolanden zullen dan een aantal Griekse hervormingen beoordelen, waaronder de privatisering van staatsbedrijven.

Het IMF beslist voor het einde van het jaar of het mee gaat doen met het derde hulpprogramma voor Griekenland. Het is nog maar de vraag of de Eurogroep het IMF, dat een voorstander is van schuldverlichting, over de streep kan trekken.

6 Responses to Dijsselbloem: te vroeg voor schuldverlichting Griekenland

 1. chris de gruyter schreef:

  Nog te vroeg, nog te dit, nog te dat…maar ondertussen laten ze Griekenland wel met alle vluchtelingen zitten ! Bah!

 2. M A Toren schreef:

  Het zelfingenomen gezicht van Dijsselbloem spreekt boekdelen.Het opgeheven vingertje etc.Hij is de oorzaak dat ik niet op zijn partij stem….andere jaren vaak wel…zijn houding en oordelend karakter heeft zijn partij om zeep geholpen….Afschuwelijke Narcist!!!

 3. Martijn schreef:

  Wat een kenmerkend PvdA gezever. Ja, mits, nee, tenzij. Griekenland heeft met ruimhartige opvang van ongevraagd toestromende migranten haar menslievendheid getoond. Een groot voorbeeld voor vele EU lidstaten, voor Brussel en Den Haag, en voor PvdA minister, Eurogroep voorzitter Dijsselbloem.
  Driewerf Bah! voor deze PvdA en EU retoriek.

 4. […] Jeroen Dijsselbloem liet vorige week weten dat het nog te vroeg is om te kijken naar echte verlichting van de Griekse schuld. In oktober zei Klaus Regling, hoofd van het Europees […]

 5. […] Dijsselbloem: te vroeg voor schuldverlichting Griekenland […]

 6. […] zei vorige week in een gesprek met RTL Z dat het nog te vroeg is voor een omvangrijke schuldverlichting. Daarover zou volgens hem pas in de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: