Grote overlast door regen op Zakynthos; een dode

Hevige regenval heeft op Zakynthos voor grote wateroverlast gezorgd. Wegen veranderden in rivieren en tientallen huizen op het eiland kwamen onder water te staan,  net als grote stukken landbouwgrond. Sommige mensen kunnen door het water hun huis niet meer uit.  De scholen op het eiland blijven morgen gesloten,  omdat een groot deel van de wegen niet begaanbaar is. 

De overstromingen hebben ook een slachtoffer geëist. Een 33-jarige man was door zijn familie als vermist opgegeven, nadat zijn auto bij Vanato was aangetroffen in een ondergelopen greppel. Na een grootscheepse zoektocht is vanmiddag het lichaam van de man twee kilometer verderop gevonden

Ook in Athene veroorzaakte een zware regenbui overlast. De brandweer had het druk met het leegpompen van ondergelopen kelders en magazijnen. In een deel van de stad viel de stroom uit. De metrostations Panormou, Megaro Moussikis en Evangelismos werden afgesloten vanwege het water en enkele automobilisten moesten uit hun gestrande voertuig worden gered.

Voor vandaag en morgen wordt in heel Griekenland nog meer regen verwacht. Daarna gaat de temperatuur fors omlaag, met volgende week zelfs een kans op sneeuw in Athene.

Advertenties

One Response to Grote overlast door regen op Zakynthos; een dode

  1. […] Grote overlast door regen op Zakynthos; een dode […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: