Twee doden bij brand in kamp Moria

moria_brandBij een brand in kamp Moria op Lesbos zijn gisteravond twee mensen om het leven gekomen. Het zou gaan om een 66-jarige Iraaks-Koerdische vrouw en haar 6-jarige kleinzoon. De brand ontstond nadat een gasfles in hun tent ontplofte.

Een 24-jarige vrouw en haar 2-jarige zoontje, die verbleven in de aangrenzende tent, raakten ernstig gewond. Zij zijn volgens de Griekse krant Kathimerini in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Athene.  Ongeveer tien andere bewoners van het vluchtelingenkamp , waaronder enkele kinderen, raakten licht gewond en werden behandeld in het ziekenhuis op Lesbos. Diverse tenten werden verwoest door het vuur.

Een medisch team van Stichting Bootvluchteling – een van de weinige overgebleven hulpverleners in het kamp – heeft ter plaatse hulp verleend. “Ons team heeft deze twee ernstigste gevallen behandeld. Doordat vluchtelingen ons hielpen met het brengen van flessen water, konden we samen zorgen voor continue koeling van de slachtoffers”, meldt de organisatie, die haar medische unit in kamp Moria in vlammen zag opgaan.

Na de brand ontstond een chaotische situatie in het overvolle kamp. “Veel mensen waren wanhopig, in shock en wisten niet waar ze heen moesten. De medische zorg was in het kamp gericht op brandwonden, na de evacuatie was het vooral gericht op paniekaanvallen”, schrijft Stichting Bootvluchteling op haar Facebookpagina.

Advertenties

2 Responses to Twee doden bij brand in kamp Moria

  1. Martijn schreef:

    Trieste gebeurtenis. Over hoe en waarom kan ik niet oordelen.
    Martijn.

  2. […] Twee doden bij brand in kamp Moria […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: