Anarchisten roepen op tot rellen bij bezoek Obama

obamaDe links-anarchistische groepering Samenzwering van de Cellen van Vuur heeft opgeroepen tot ‘aanvallen en rellen’ tijdens het bezoek van Barack Obama. De Amerikaanse president brengt op 15 en 16 november een bezoek aan Athene.

In een bericht op een linkse website worden anarchisten door Samenzwering van de Cellen van Vuur opgeroepen om het feestje te bederven en te saboteren. Ze moeten Obama’s bezoek gebruiken om ‘een beetje van het geweld dat wij dagelijks ontvangen terug te geven’, staat in de oproep.

Voor het tweedaagse bezoek van Obama worden in Athene draconische veiligheidsmaatregelen genomen. Er worden 3000 Griekse politieagenten ingezet. In de entourage van de Amerikaanse president reizen ook meer dan 300 CIA-agenten en persoonlijk beveiligingspersoneel mee naar de Griekse hoofdstad.

Obama zou aanvankelijk een toespraak houden op de Pnyx, een heuvel waar in de vijfde eeuw voor Christus de democratische vergadering van Athene voor het eerst bij elkaar kwam. Maar vanwege veiligheidsredenen is dat afgeblazen. Er wordt nu gezocht naar een andere locatie, waarschijnlijk valt de keuze op het nieuwe Stavros Niarchos Foundation Cultureel Centrum.

Anarchistische groepen zijn van plan om op 15 november een protestmars te houden naar de Amerikaanse ambassade. In 1999 was er een vergelijkbaar protest tijdens het bezoek van de toenmalige president Bill Clinton. Dat leidde toen tot grootscheepse rellen.

One Response to Anarchisten roepen op tot rellen bij bezoek Obama

  1. […] Anarchisten roepen op tot rellen bij bezoek Obama […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: