Handgranaat gegooid naar Franse ambassade Athene

franse-ambassasde_aanslag_10112016Twee personen op een motor hebben vanmorgen rond 04.45 uur een explosief, mogelijk een handgranaat, naar de Franse ambassade in Athene gegooid. Een agent die bij de ambassade op wacht stond is daarbij gewond geraakt aan zijn been.

De daders wisten te ontkomen. De omgeving van de ambassade is afgezet en wordt nog onderzocht door de anti-terreureenheid van de politie. Enkele uren na de aanslag werd in de buurt van de wijk Exarchia en het Omonia-plein een motor gevonden die voldoet aan de beelden van bewakingscamera’s en beschrijvingen van ooggetuigen.

De Franse ambassade bevindt zich op Vassilissis Sofias Avenue in het centrum van Athene, tegenover het parlementsgebouw. De omgeving is zeer goed bewaakt met veel bewakingscamera’s. Volgens een verslaggever van Skai TV stond de motor van de daders ‘verstopt’ achter een bus, zodat het voertuig niet te zien was voor bewakers bij het parlementsgebouw.

Tot dusver heeft nog niemand de verantwoordelijkheid opgeëist. In Griekenland worden vaker soortgelijke, politiek gemotiveerde kleine aanslagen gepleegd door links-radicale groeperingen.

3 Responses to Handgranaat gegooid naar Franse ambassade Athene

  1. […] Handgranaat gegooid naar Franse ambassade Athene […]

  2. […] opgeëist voor de beschieting van de Mexicaanse ambassade in juli vorig jaar en de aanslag met een handgranaat op de Franse ambassade in november. De beschieting van de politieagent bij het kantoor van PASOK zou een vergelding zijn voor de […]

  3. […] ook de verantwoordelijkheid op voor de beschieting van de Mexicaanse ambassade in juli 2016 en de aanslag met een handgranaat op de Franse ambassade in november vorig jaar. Een agent die op wacht stond raakte gewond aan zijn […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: