Plan voor tweede ‘hot spot’ op Chios

kamp-soudaEr komt een tweede, ruimer opgezet opvangcentrum voor vluchtelingen op Chios. De Griekse regering heeft dat besloten tijdens een crisisbijeenkomst over het probleem van overbevolking in vluchtelingenkamp Souda op het eiland.

De nieuwe ‘hot spot’ moet verrijzen op het terrein van een voormalige stortplaats. Het is de bedoeling dat vluchtelingen en migranten worden geregistreerd in kamp Souda, waarna ze worden overgebracht naar het centrum op de nieuwe locatie. Omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen van de overheid.

Momenteel zijn er 4211 mensen ondergebracht in kamp Souda, dat berekend is op slechts 1100 bewoners. Nog altijd arriveren op Chios migranten en vluchtelingen die de oversteek hebben gemaakt vanuit Turkije, soms komen er op een dag meer dan 100 aan op het eiland.

Volgens de autoriteiten zitten er nu 15.955 mensen in de opvangcentra op de Egeïsche eilanden. De meesten (6124) verblijven op Lesbos. Op Chios verblijven 4211 mensen, op Samos 2760, op Kos 1990 en op Leros zitten 870 mensen in een opvangcentrum. In totaal zijn er momenteel in Griekenland meer dan 62.000 geregisteerde migranten en vluchtelingen.

2 Responses to Plan voor tweede ‘hot spot’ op Chios

  1. […] Plan voor tweede ‘hot spot’ op Chios […]

  2. […] spoed te sluiten. Op het eiland zijn echter nog geen alternatieve opvangmogelijkheden voorhanden. Er ligt wel een plan (en geld), maar de eilandbewoners zijn fel tegen de bouw van een nieuwe ‘hot […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: