Griekse competitie stilgelegd na brandstichting

logo_voetbalbond_griekenlandDe Griekse voetbalbond (EPO) heeft alle competities in het land voorlopig stilgelegd. De bond nam dat besluit nadat brand werd gesticht bij het vakantiehuis van Giorgis Bikas, het hoofd van de nationale scheidsrechterscommissie (KED).

“De EPO heeft besloten om alle wedstrijden in de nationale competities op te schorten totdat de autoriteiten hun onderzoek naar de brandstichting hebben afgerond”, laat de voetbalbond weten in een verklaring. “Wij spreken ons medeleven uit aan de heer Bikas, wij zullen hem steunen op alle mogelijke manieren.”

Bij de woning van Bikas in Ierissos (in het zuidoosten van Chalkidiki) werd gisteravond brand gesticht, het vuur sloeg over naar andere huizen. Op het moment van de brand waren Bikas en zijn familie niet thuis. De woning liep zware brandschade op, maar er vielen geen gewonden.

Een week geleden werd een ander lid van de scheidsrechterscommissie, Giorgos Tsachilidis, voor zijn huis bedreigd door twee mannen. Dit incident was de aanleiding voor de drie leden van de KED om hun functie neer te leggen. Enkele uren nadat Bikas – ook bestuurslid Administratieve Zaken – zijn ontslag weer had ingetrokken, werd er brand gesticht bij zijn vakantiehuis.

Aanvallen op scheidsrechters en officials komen, net als supportersgeweld, regelmatig voor in Griekenland. In september werd de start van de competitie werd twee weken uitgesteld vanwege een langlopend conflict over de aanstellingen van scheidsrechters. De Griekse topclubs hadden eerder gedreigd met een boycot van de competitiestart.

Wanneer de Griekse voetbalcompetities weer worden hervat is nog niet duidelijk. Volgens de voetbalbond moet eerst het onderzoek naar de brand zijn afgerond. De wedstrijden van het Griekse nationale elftal en de optredens van Griekse clubs in de Europese competities gaan wel gewoon door.

De clubs staan achter het besluit van de Griekse voetbalbond. Panathinaikos-directeur Christos Panagopoulos vindt dat er pas weer kan worden gevoetbald als het onderzoek is afgerond. “Ook als dat pas in 2020 is.” PAOK Saloniki schrijft in een verklaring: “We niet moeten toegeven aan deze maffia. We moeten sterk en verenigd blijven tegen deze criminelen.”

4 Responses to Griekse competitie stilgelegd na brandstichting

  1. […] Griekse competitie stilgelegd na brandstichting […]

  2. […] van een supporter en het molesteren van een scheidsrechter.  In 2016 werd de competitie stilgelegd na brandstichting bij het huis van het hoofd van de nationale […]

  3. […] vanwege het molesteren van een oud-scheidsrechter. In 2016 lag de competitie tijdelijk stil na brandstichting bij het huis van het hoofd van de nationale […]

  4. […] vanwege het molesteren van een oud-scheidsrechter. In 2016 lag de competitie tijdelijk stil na brandstichting bij het huis van het hoofd van de nationale […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: