Facebook nu ook te gebruiken in het Oudgrieks

facebook Facebook heeft Oudgrieks toegevoegd aan de lijst met talen waaruit gebruikers kunnen kiezen voor de weergave van het sociale netwerk. Nieuwgrieks was al een optie.

Of het heel praktisch is valt te betwijfelen, maar leuk is het wel. En het is een goede manier om je lessen Oudgrieks te oefenen.

Om Oudgrieks als hoofdtaal in te stellen op Facebook, moet je de volgende stappen volgen: Instellingen -> Taal -> Facebook weergeven in deze taal: selecteer “Ελληνική άρχαια” -> Wijzigingen opslaan.

Heb je dat gedaan, dan heten je berichten voortaan “Aγγέλματα”, vrienden zoeken wordt “Φίλους ευρίσκειν” en de startpagina heet “οίκος”. In plaats van ‘wat ben je aan het doen?’ vraagt Facebook nu “Tί δοκείς;” En wil je een reactie achterlaten? Onder ieder bericht vind je de optie “Σχόλιον γράφειν”.

Facebook voegde onlangs een aantal ‘bedreigde’ talen toe aan de lijst met taalopties (waaronder ook Welsh, Baskisch, Cherokee en Corsicaans) in een poging deze ‘levend’ te houden. Door de bedreigde talen naar het sociale netwerk te brengen, kan het de interesse wekken van jongere generaties,  is de gedachte. 

2 Responses to Facebook nu ook te gebruiken in het Oudgrieks

  1. […] Facebook nu ook te gebruiken in het Oudgrieks […]

  2. […]  Facebook nu ook te gebruiken in het Oudgrieks […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: