Het ‘vluchtelingenhotel’ in Athene

Ongeveer 400 vluchtelingen en migranten uit Syrië, Irak en Afghanistan hebben onderdak gevonden in een gekraakt hotel in Athene. Ze regelen daar hun eigen zaken en proberen een zo normaal mogelijk leven te leiden. Het kraakpand, dat een alternatief biedt voor de vluchtelingenkampen, wordt gedoogd door de Griekse regering.   Maar oppositiepartij Nea Dimokratia eist dat het hotel onmiddellijk wordt ontruimd en dat de vluchtelingen naar een van de kampen buiten de stad moeten worden gebracht. “Anders kan Athene dit probleem niet aan”

Advertenties

2 Responses to Het ‘vluchtelingenhotel’ in Athene

  1. Martijn schreef:

    Humane, maar tijdelijke oplossing voor vluchtelingen in een failliet Atheens hotel. De definitieve oplossing kan Griekenland niet bieden. Daar gaan in EU verband de weifelende, besluiteloze, vergaderende, dik-betaalde elite-proleten in Brussel over. Dezelfde die Griekenland in crisis, samen met IMF, de duimschroeven hevig aandraaiden.
    In tegenstelling tot de EU bureaucraten, tonen de Grieken hun inspirerende, menselijke gastvrijheid en betrokkenheid. Bewonderenswaardig en groot voorbeeld voor de rest van de EU.
    Martijn Wisman.

  2. […] Het ‘vluchtelingenhotel’ in Athene […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: