Griekse werkloosheid onveranderd hoog

joblessTerwijl de werkloosheid in de eurozone in september onveranderd is gebleven op het laagste niveau in vijf jaar, is de werkloosheid in Griekenland nog altijd torenhoog.

De werkloosheid in de eurozone  bedroeg net als in augustus 10 procent van de beroepsbevolking, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat. Dat is het laagste punt sinds juni 2011. Volgens Eurostat zijn in het eurogebied ongeveer 16,2 miljoen mensen werkloos.

De werkloosheid in Griekenland was in september van dit jaar 23,2 procent. Het is wel een daling ten opzichte van dezelfde maand in 2015, toen had 25,2 procent van de beroepsbevolking geen betaald werk. Griekenland wordt gevolgd door Spanje (19,3 procent). De werkloosheid is het laagst in Duitsland: 4,1 procent.

De Griekse jeugdwerkloosheid bedraagt 42.7 procent, ook dat is het hoogste percentage van alle eurolanden. In de eurozone was de jeugdwerkloosheid in september 20,3 procent.

Advertenties

2 Responses to Griekse werkloosheid onveranderd hoog

  1. […] Hij wees daarbij op de geleidelijk afnemende werkloosheid. Hoewel het Griekse werkloosheidscijfer nog altijd bijzonder hoog is, kan de werkloosheid volgens Tsipras over vijf jaar richting het Europees gemiddelde zijn […]

  2. […] Griekse werkloosheid onveranderd hoog […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: