De uil van Athene gaat de wereld rond

 

Klik op de foto’s voor een vergroting (Foto: WD street art)

 

Een foto van een muurschildering op een verlaten gebouw in Athene is viral gegaan na publicatie op de populaire websites Reddit en Imgur. Op de muur staat een afbeelding van de beroemde ‘uil van Athene’.

De maker van de indrukwekkende graffiti is WD (Wild Drawing), een van de beste straatkunst naars ter wereld. Hij liet zich voor zijn muurschildering inspireren door de uitspraak ‘Knowledge Speaks, Wisdom Listens’ van Jimi Hendrix.

“De uil symboliseert wijsheid en is ook het symbool van de godin Athene. Aan de andere kant staat de uil bekend als een vogel met scherp zicht in het donker. Griekenland maakt momenteel een zeer donkere periode door en ik denk dat het tijd wordt dat we de wijsheid van dit schepsel herinneren”, schrijft de kunstenaar op zijn Facebookpagina. 

De schildering is gemaakt tijdens het festival ‘To μικρό Παρίσι των Αθηνών’ (het kleine Parijs van Athene) dat van 6 tot 16 oktober werd gehouden in de Griekse hoofdstad. De graffiti is te vinden op de hoek van Constantinou Paleologou (nr. 50) en Samos Straat in Athene.

Advertenties

2 Responses to De uil van Athene gaat de wereld rond

  1. […] De ‘uil van Athene’ gaat de wereld rond […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: