Brandstichting in kamp Moria op Lesbos

brand_moria

Foto: EASO Twitter

Bij protesten in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos is brand gesticht, daarbij gingen meerdere mobiele kantoren  waarin de kampadministratie is gevestigd in vlammen op.

Bij de brand raakte niemand gewond, meldt het Europees Ondersteuningsbureau voor asielzaken (EASO) op Twitter.

Behalve de brandweer, werd ook de oproerpolitie naar kamp Moria gestuurd om de orde weer te herstellen. Honderden migranten, voornamelijk afkomstig uit Pakistan, kwamen in opstand omdat ze al maanden wachten op de behandeling van hun asielaanvraag. Uit frustratie stichtten ze brand in het centrum.

De bewoners van het opvangcentrum moeten eigenlijk worden teruggestuurd naar Turkije, vanwaar ze de oversteek naar Griekenland hebben gemaakt. Ze mogen echter eerst asiel aanvragen. Omdat er te weinig personeel is in de Griekse opvangkampen duurt het vaak maanden voor een zaak wordt afgehandeld.

In september werd ook al brand gesticht in kamp Moria, een groot deel van het opvangcentrum werd daarbij verwoest. Veel inwoners werden toen tijdelijk opgevangen op een veerboot. De politie arresteerde negen mensen die werden verdacht van brandstichting.

4 Responses to Brandstichting in kamp Moria op Lesbos

  1. […] Brandstichting in kamp Moria op Lesbos […]

  2. […] Brandstichting in kamp Moria op Lesbos […]

  3. […] afgelopen jaar zijn in Moria vaker opstanden uitgebroken omdat migranten en vluchtelingen boos waren over de manier waarop ze behandeld worden. Voor veel […]

  4. […] afgelopen jaar zijn in Moria vaker opstanden uitgebroken omdat migranten en vluchtelingen boos waren over de manier waarop ze behandeld worden. Voor veel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: