Overleden bisschop wordt rondgedragen op troon

kallinikos_processieEen opmerkelijke stoet trok vandaag door de straten van Lamia: priesters droegen het lichaam van de overleden bisschop Kallinikos op een troon door de stad. De bisschop van Fthiotida en Thavmakos overleed drie dagen geleden op 91-jarige leeftijd.

Een processie met het lichaam op een troon in plaats van in een kist, is ook in Griekenland ongebruikelijk. Alle Griekse media deden verslag van de opzienbarende optocht. Na de processie en uitvaartdienst, werd Kallinikos op traditionele wijze begraven in het klooster van St. Athanasius.

Bisschop Kallinikos was lid van de Griekse oud-kalendristen, die de Juliaanse kalender volgen in plaats van ‘onze’ kalender die in 1582 is ingevoerd door paus Gregorius XII en de stand van de zon volgt. Zij vieren bijvoorbeeld kerstmis op 7 januari.

De foto’s van de processie met het lichaam van de overleden bisschop hebben diverse Grieken geïnspireerd tot creatief photoshopwerk. Op social media komen heel wat foto’s voorbij waarin Kallinikos wordt afgebeeld in aparte poses, bijvoorbeeld op een motor of als wegwerker. Ook worden er vergelijkingen gemaakt met de film ‘Weekend at Bernie’s’

Advertenties

One Response to Overleden bisschop wordt rondgedragen op troon

  1. […] Overleden bisschop wordt rondgedragen op troon […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: