‘President Obama in november naar Athene’

obamaPresident Barack Obama zal naar verwachting op 14 en 15 november een bezoek brengen aan Athene. Het wordt zijn eerste officiële bezoek aan Griekenland.

De Amerikaanse president heeft zich in het verleden regelmatig kritisch uitgesproken over de Griekse crisis en de bezuinigingsmaatregelen die het land van de geldschieters moet doorvoeren.

Vorig jaar zei hij ‘dat het heel is lastig om verandering in gang te zetten als de levensstandaard van het volk met een vierde is gedaald’: “Op de lange termijn kan het politieke systeem, de samenleving, dat niet dragen. Er is een groeistrategie nodig om de schulden te kunnen terugbetalen.”

Ook deze week was Obama buitengewoon openhartig in zijn opvattingen over de manier waarop de Europese Unie het bezuinigingsbeleid nastreeft. “Ik geloof dat de bezuinigingsmaatregelen hebben bijgedragen aan het vetragen van economische groei in Europa”, zei hij in de Italiaanse krant La Repubblica.

Voor de VS is het van belang dat Griekenland een stabiele NAVO-partner blijft, vanwege de strategische geopolitieke ligging tussen de Balkan, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ook zijn de Griekse havens aan de Middellandse Zee een goede uitvalbasis voor het bewaken van handelsroutes over zee.

Aansluitend aan zijn bezoek aan Athene gaat Obama naar Berlijn. De Amerikaanse president zal nog een aantal Europese leiders ontmoeten voor zijn laatste termijn in het Witte Huis er officieel op zit. Op 8 november gaan de Amerikanen naar de stembus, in januari 2017 wordt de nieuwe president geïnaugureerd.

Over zijn bezoek aan de Griekse hoofdstad zijn nog geen details bekend.

Advertenties

2 Responses to ‘President Obama in november naar Athene’

  1. […] ‘President Obama in november naar Athene’ […]

  2. […] De links-anarchistische groepering Samenzwering van de Cellen van Vuur heeft opgeroepen tot ‘aanvallen en rellen’ tijdens het bezoek van Barack Obama. De Amerikaanse president brengt op 15 en 16 november een bezoek aan Athene. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: