‘Chevalier’ is Griekse Oscar-inzending

chevalier_filmDe komedie Chevalier van regisseur Athina Rachel Tsangari is dit jaar de Griekse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

De film (a buddy movie without the buddies, volgens de tagline) gaat over zes mannen die met een luxe jacht een vistripje maken op de Egeïsche Zee. Als de boot midden op zee kapot gaat, doden ze de tijd met het spel Chevalier, waarin met een aantal uitdagingen wordt bepaald wie het ‘beste is in alles’. Vrienden worden rivalen en rivalen gaan tot het uiterste.

Chevalier, met hoofdrollen van Yiorgos Kendros, Panos Koronis, Vangelis Mourikis, Makis Papadimitriou, Yorgos Pirpassopoulos en Sakis Rouvas, ging in augustus 2015 in wereldpremière op het Locarno International Film Festival.

Op het BFI London Film Festival werd Chevalier in 2015 onderscheiden met de award voor beste film. De jury noemde de film “zowel een hilarische komedie als een zeer verontrustend statement over de toestand van de westerse mensheid.”

Regisseur Tsangari won al verschillende prijzen met haar film Attenberg uit 2010. Ze werkt regelmatig samen met regiseur Yorgos Lanthimos, de belangrijkste vertegenwoordiger van de Griekse ‘weird wave’.

Advertenties

One Response to ‘Chevalier’ is Griekse Oscar-inzending

  1. […] Komedie ‘Chevalier’ is Griekse Oscar-inzending […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: