Playmobil-versies van Zeus en Athene voor goede doel

goden_playmobilSpeelgoedfabrikant Playmobil heeft zich laten inspireren door de Griekse mythologie en de Olympische goden Zeus en Pallas Athene in plastic gegoten. De 7,5 centimeter grote figuurtjes zijn speciaal ontworpen voor de Griekse markt en nergens anders te koop.

De opbrengst gaat naar het goede doel: ELPIDA, een vriendenstichting voor kinderen met kanker, en de beenmergdonorbank Orama Elpidas. Playmobil Hellas heeft 80.000 euro geschonken aan de stichting voor het opzetten en ondersteuning van het programma voor beenmergdonatie, als onderdeel van het Playmobil Play en Give-initiatief.

De godin Athene draagt een witte chiton met gouden details, een speer en een schild met daarop een (kindvriendelijke) afbeelding van Medusa’s hoofd. Ook zitten in het doosje waarin Athene wordt verkocht een uil en een slang; symbolen van haar wijsheid. Haar vader Zeus heeft een bliksemschicht in zijn hand en is uitgedost met een lange baard. De verpakking waarin de oppergod wordt verkocht bevat ook een adelaar.

De poppetjes van Zeus en Athene zijn verkrijgbaar in het Playmobil FunPark in Kifissia en speelgoedwinkels in heel Griekenland.

One Response to Playmobil-versies van Zeus en Athene voor goede doel

  1. […] Playmobil-versies van Zeus en Athene voor goede doel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: