Politie gebruikt traangas tegen bejaarden

traangas_bejaardenDe Griekse politie heeft traangas ingezet tegen bejaarde demonstranten die protesteerden tegen de pensioenhervormingen. De ouderen liepen daarbij ademhalingsproblemen en pijnlijke ogen op.

Ongeveer 1000 gepensioneerden gingen in Athene de straat op om in optocht naar het kantoor van premier Tsipras te trekken. Tientallen demonstranten probeerden door het politiecordon te breken terwijl ze ‘Schaam je, schaam je!’ scandeerden. Ze weigerden weg te gaan en eisten een gesprek met de premier. De agenten pepperspray zetten in, toen ze probeerden een bus van de oproerpolitie omver te duwen.

Premier Tsipras was niet te spreken over de actie van de agenten en heeft de vice-minister van Openbare Orde, Nikos Toskas, ter verantwoording geroepen. De premier heeft verboden nog traangas in te zetten tegen bejaarden.

De bejaarde demonstranten zeggen dat ze aan het eind van de maand nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen. Velen benadrukken dat ze met hun pensioenen ook hun werkloze kinderen ondersteunen.

De pensioenkortingen hebben invloed op de levens van 1,2 miljoen gepensioneerde Grieken. Volgens ENDISY (een netwerk voor gepensioneerden) ontvangen zes op de tien gepensioneerde Grieken minder dan 700 euro per maand. 44,8 procent van de gepensioneerden krijgt minder dan 665 euro en 13,7 procent van de gepensioeerden leeft volgens ENDISY in armoede.

Volgens gegevens van het Griekse ministerie van Werkgelegenheid uit 2015 bedraagt het gemiddelde pensioen in Griekenland 664 euro per maand, aanvullende pensioenen zijn 168 euro per maand.

Advertenties

One Response to Politie gebruikt traangas tegen bejaarden

  1. […] Politie gebruikt traangas tegen bejaarden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: