‘Run op last-minutes naar Griekse eilanden’

vakantie_griekenlandIn de eerste drie maanden van 2016 liep het aantal reisboekingen naar bepaalde Griekse eilanden in de Egeïsche Zee sterk terug, maar in de zomer ontstond alsnog een run op last-minutes. Dat blijkt uit een analyse van interesse in vakantiebestemmingen door de website Vakantiedealz.nl.

Griekse eilanden in de buurt van Turkije (zoals Kos en Lesbos) die afgelopen jaar te maken hadden met vluchtelingenstromen, waren veel minder in trek bij Nederlandse toeristen. Hoewel de boekingen voor deze bestemmingen zich niet volledig herstelden, was in de zomermaanden toch sprake van een piek in de interesse voor de eilanden.

Volgens Vankantiedealz.nl ligt dat aan een combinatie van factoren: de zeer natte aanloop naar de zomermaanden in Nederland, waardoor veel mensen toch een last-minute naar een zonbestemming zochten en de afgenomen populariteit van Turkije vanwege de actuele situatie in dat land. Omdat Spanje was volgeboekt, bleven uiteindelijk de betaalbare Griekse bestemmingen over die in het begin van het seizoen vermeden waren. Ook bleek de vluchtelingenstroom inmiddels beter onder controle.

TUI Nederland bevestigt aan Vakantiedealz.nl dat boekingen naar deze eilanden ook toegenomen zijn: “In de loop van het seizoen werd steeds beter bekend bij toeristen dat de problematiek nu beter onder controle was en dat vluchtelingen- en toeristenstromen elkaar niet meer kruisten. De beschikbaarheid én een grote last-minute vraag vanwege het slechte weer zijn de redenen geweest voor een mooi herstel van de boekingen naar de Griekse eilanden”, aldus woordvoerder Petra Kok.

Ook Yuri Deutekom, van reisorganisatie Eliza was here, bevestigt dat er een duidelijk herstel te zien was in de periode net voor het hoogseizoen: “Griekenland laat in 2016 zelfs een kleine plus zien ten opzichte van 2015.”

Griekse eilanden die geen vluchtelingenproblematiek kenden, zoals Kreta en Corfu, waren volgens de analyse heel 2016 populair als ‘veilig alternatief’ voor Nederlandse vakantiegangers. Ook Zakynthos was in de zomer van 2016 een stuk populairder als vakantiebestemming.

Advertenties

One Response to ‘Run op last-minutes naar Griekse eilanden’

  1. […] ‘Run op last-minutes naar Griekse eilanden’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: