Tsipras verwacht 3% economische groei in 2017

Tsipras_3Premier Alexis Tsipras verwacht dat de Griekse economie volgend jaar met bijna 3 procent groeit. Dat zei hij in een debat met het parlement.

“Alle data wijzen erop dat we het beter doen. We hebben sinds het derde kwartaal van 2016 een positieve groei”, zei Tsipras, die ervan uitgaat dat Griekenland binnenkort een tranche van 2,8 miljard uit het Europese steunpakket zal ontvangen. Het geld is onderdeel van de derde noodlening die in augustus vorig jaar werd toegekend. Die lening bedraagt maximaal 86 miljard euro.

Half oktober worden de economische specialisten van de EU, ECB, ESM (het Europese permanente financiële noodfonds) en IMF in Athene verwacht. Zij moeten beoordelen of Athene voldoende vorderingen maakt met het opgelegde hervormings- en bezuinigingsbeleid en daadwerkelijk in aanmerking komt voor de uitbetaling van de 2,8 miljard.

Ook denkt Tsipras nog voor het einde van het jaar positief nieuws te krijgen over schuldverlichting voor Griekenland. De Griekse schulden bedragen momenteel 176 procent van het bruto binnenlands product. De internationale schuldeisers hebben toegezegd te bekijken hoe de schuldenlast kan worden verlaagd.

Advertenties

One Response to Tsipras verwacht 3% economische groei in 2017

  1. […] Tsipras verwacht 3% economische groei in 2017 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: