Griekenland wijst asielaanvraag Turkse militairen af

Helikopter_turkije_coupGriekenland heeft de asielaanvragen van drie Turkse militairen afgewezen. Dat meldt Kathimerini op basis van bronnen bij de Griekse politie.

De drie Turkse militairen maakten deel uit van een groep van acht die Turkije ontvluchtten na de mislukte staatsgreep van afgelopen juli.

Ze landden op 16 juli met een Black Hawk-gevechtshelikopter bij de Griekse stad Alexandroupolis, niet ver van de Turks-Griekse grens, en vroegen politiek asiel aan. Ze werden echter aangehouden en veroordeeld voor het illegaal betreden van Griekenland.

Het achttal ontkent iets te maken te hebben met de couppoging, maar Turkije heeft om hun uitlevering gevraagd en noemt de militairen ‘verraders’ en ‘terroristische elementen’.

Omdat van drie militairen onvoldoende bewezen was dat ze niet betrokken waren bij de couppoging, werd hun asielaanvraag afgewezen. Hun advocaat gaat in beroep tegen de beslissing. Wanneer er over de aanvraag van de vijf anderen wordt beslist, is nog niet bekend.

2 Responses to Griekenland wijst asielaanvraag Turkse militairen af

  1. […] Griekenland wijst asielaanvraag Turkse militairen af […]

  2. […] september werd de asielaanvraag van drie andere Turkse militairen ook al afgewezen. Zij zouden onvoldoende hebben kunnen aantonen dat ze niet betrokken waren bij de couppoging in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: