Nederlanders geven fors minder uit in Griekenland

toeristenNederlandse vakantiegangers hebben in de eerste zes maanden van 2016 fors minder geld uitgegeven in Griekenland. In de laatste tien jaar werd niet zo weinig gespendeerd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar gaven Nederlanders 37,1 procent minder uit in Griekenland. De uitgaven daalden naar 122 miljoen euro, in de eerste helft vorig jaar was dat ruim 195 miljoen. Ook gingen er in het eerste half jaar een stuk minder Nederlanders op vakantie naar Griekenland, vergeleken met dezelfde periode in 2015.

Volgens het CBS is de daling te wijten aan de vluchtelingencrisis op de Griekse eilanden.  In 2015 daalde het aantal Nederlandse vakantiegangers in Griekenland volgens het CBS al met 16 procent. De reisbestedingen namen met 20 procent af, de 195 miljoen euro die ze toen spendeerden was het  laagste bedrag in vier jaar tijd.

Ook in Turkije (39,6 procent) en Zwitserland (17 procent) daalden de vakantiebestedingen van Nederlanders in de eerste helft van dit jaar. In Oostenrijk (8 procent), Spanje (8,4 procent), Frankrijk (7 procent) en Duitsland (2,1 procent) gaven Nederlanders juist meer geld uit.

Advertenties

7 Responses to Nederlanders geven fors minder uit in Griekenland

 1. I. schreef:

  De 3 bovenstaande titels stroken niet echt met elkaar toch?

  • Natascha schreef:

   Hoe bedoel je? Ik zie niets vreemds. De drie artikelen onder het kopje ‘gerelateerd’ worden automatisch gegenereerd op basis van gelijke trefwoorden. In dit geval ‘Toerisme’.

 2. I. schreef:

  Dat snap ik.
  Het gaat natuurlijk omde inhoud van de tekst.
  Record aantal toeristen en strop voor het toerisme…

  • Natascha schreef:

   Heb je de artikelen ook gelezen? ‘Strop dreigt voor toerisme op Griekse eilanden’ (feb 2016) gaat over de afname van reserveringen op een aantal eilanden in de Egeïsche Zee vanwege de vluchtelingencrisis. ‘Recordaantal toeristen naar Griekenland’ (dec 2015) over het totaal aantal buitenlandse bezoekers in 2015. Geen berichten die elkaar bijten volgens mij. ‘Minder toeristen naar Griekenland’ is overigens een bericht uit 2012.

 3. I. schreef:

  Je hebt gelijk.
  mijn reactie was te voorbarig als Griekenkandliefhebber.

 4. […] Nederlanders geven fors minder uit in Griekenland […]

 5. […] CBS: Nederlanders geven fors minder uit in Griekenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: