Lentecollectie Mary Katrantzou showt Griekse roots


[Klik op de foto’s voor een groter exemplaar]

Modeontwerpster Mary Katrantzou heeft zich voor haar nieuwe collectie laten inspireren door haar Griekse roots. De ontwerpen in de voorjaarscollectie van 2017 zijn geïnspireerd op Minoïsche priesteressen en klassieke Griekse godinnen.

“Het is grappig. Ik wilde nooit klassieke Griekse kunst gebruiken omdat dat te veel voor de hand zou liggen”, vertelt de Griekse ontwerpster in Vogue. “Maar deze keer dacht ik: waarom niet?” Ze dacht terug aan het bezoek dat ze in haar kindertijd bracht aan het oude paleis van Knossos op Kreta en liet zich inspireren door de Minoïsche beschaving.

De profielen van Minoïsche vrouwen en de silhouetten die Griekse vazen en borden sieren gebruikte Katrantzou op de lijfjes van haar jurken en tunieken. In andere kledingstukken verwerkte ze Griekse meanderpatronen en geborduurde duiven en olijftakken.

Katrantzou werd in 1983 geboren in Athene, maar vestigde zich enkele jaren geleden in Londen. Haar kleding met kenmerkende psychedelische patronen en trompe l’oeil-prints wordt gedragen door een aantal beroemdheden. Zangeres Rihanna en actrices Sarah Jessica Parker en Angie Harmon zijn grote fans van de ontwerpster.

3 Responses to Lentecollectie Mary Katrantzou showt Griekse roots

  1. […] Lentecollectie Mary Katrantzou showt Griekse roots […]

  2. […] Katrantzou werd in 1983 geboren in Athene, maar vestigde zich enkele jaren geleden in Londen. Haar kleding met kenmerkende psychedelische patronen en trompe l’oeil-prints wordt gedragen door een aantal beroemdheden. Zangeres Rihanna en actrices Sarah Jessica Parker en Angie Harmon zijn grote fans van de ontwerpster. In 2016 presenteerde Katrantzou een lentecollectie die was geïnspireerd op Minoïsche priesteressen en klassieke Griekse godinnen. […]

  3. […] Katrantzou werd in 1983 geboren in Athene, maar vestigde zich enkele jaren geleden in Londen. Haar kleding met kenmerkende psychedelische patronen en trompe l’oeil-prints wordt gedragen door een aantal beroemdheden. Zangeres Rihanna en actrices Sarah Jessica Parker en Angie Harmon zijn grote fans van de ontwerpster. In 2016 presenteerde Katrantzou een lentecollectie die was geïnspireerd op Minoïsche priesteressen en klassieke Griekse godinnen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: