Dertien Griekse medailles op Paralympics

paralympics_rio2016De Griekse ploeg heeft op de Paralympics in Rio de Janeiro dertien medailles gewonnen: vijf keer goud, vier zilver en vier keer brons.

Powerlifter Pavlos Mamalos veroverde een gouden medaille op de Paralympische Spelen. Hij brak zijn persoonlijke record met het heffen van 238 kilo, een poging om 243,5 kilo te liften mislukte. Het was de derde medaille op de Paralympics voor Mamalos. Vier jaar geleden in Londen won hij brons en in 2008 in Beijing veroverde hij zilver.

Mamalos kreeg felicitaties van de Griekse president Prokopis Pavlopoulos en premier Alexis Tsipras. “Jouw gouden succes op de Paralympische Spelen in Rio en je benijdenswaardige sportcarrière sinds de vorige Paralympische Spelen bewijzen dat de sterkte van je lichaam en geest je altijd naar de de top zullen leiden. We zijn trots op je!”, liet president Pavlopoulos weten in een telegram.

Premier Tsipras gaf de voorkeur aan een felicitatie via Twitter: “Pavlos Mamalos heeft voor Griekenland de derde gouden medaille behaald. Na het succes van Thanasis Konstantinidis van afgelopen nacht hebben we er tien medailles in totaal. Gefeliciteerd!”

Na de berichten van Pavlopoulos en Tsipras kwamen daar dus nog drie medailles bij.

Advertenties

One Response to Dertien Griekse medailles op Paralympics

  1. […] Dertien Griekse medailles op Paralympics […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: