Griekse tv-zenders gaan op zwart uit protest

tv_geen-signaalMedewerkers van de private tv-zenders in Griekenland hebben voor 24 uur het werk neergelegd uit protest tegen de aanstaande sluiting van meer dan de helft van het aantal Griekse televisiestations.

Tijdens de staking worden alleen op de radio nieuwsberichten uitgezonden. Ook de toespraak van minister-president Tsipras wordt vanavond niet uitgezonden op tv.

Deze week werd bij een controversiële veiling van tv-licenties het aantal nationale tv-zenders teruggebracht van acht naar vier. Slechts twee van de huidige zeven Griekse omroepen kunnen de komende tien jaar doorgaan met uitzenden, de andere twee zendmachtigingen gingen naar nieuwkomers op de markt.

De stations die geen nieuwe vergunning konden betalen moeten binnen 90 dagen sluiten. Honderden journalisten en medewerkers staan dan op straat. De Griekse journalistenvakbond ESIEA kondigde na de veiling een 24-uursstaking aan.

De sluiting van de zenders is omstreden in Griekenland. Vanuit de oppositie wordt gesuggereerd dat de regering van premier Tsipras een mediasysteem nastreeft dat het beleid van regeringspartij Syriza steunt. De huidige tv-bazen (vooral rijke reders en andere tycoons) hadden regelmatig kritiek op het beleid van de partij.

2 Responses to Griekse tv-zenders gaan op zwart uit protest

  1. […] volgen op de private radio- en televisiezenders in Griekenland. De medewerkers van de zenders hadden het werk voor 24 uur neergelegd uit protest tegen de sluiting van meer dan helft van de […]

  2. […] Griekse tv-zenders gaan op ‘zwart’ uit protest […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: