PASOK lanceert album met de ‘leugens van Tsipras’

left_lies_tsiprasOppositiepartij PASOK heeft op het online audioplatform Soundcloud een ‘album’ met soundbites van premier Alexis Tsipras geüpload. Het gaat om zes citaten van bekende beloften van de premier, die hij niet waar heeft gemaakt.

De titel van het album is ‘Left lies’. De tracks heten ‘Verwerpen memorandum van overeenstemming’, ‘751 euro minimumloon’, ‘De ENFIA moet worden afgeschaft’ (ENFIA is de nieuwe onroerendgoedbelasting voor huizen – red.), ‘De markten zullen dansen’, ‘Belofte bij de boerenblokkades’ en ‘We geloven dat we kunnen winnen’.

Nea Dimokratia: Tsipras moet opstappen

De conservatieve partij Nea Dimokratia (ND) deed eerder deze week iets vergelijkbaars. De grootste oppositiepartij van Griekenland publiceerde op haar Twitteraccount een video met fragmenten uit de toespraak die Tsipras in 2015 hield op de Thessaloniki International Fair. Volgens Nea Dimokratia vertelt de premier ‘iedere drie minuten een leugen’.

ND-leider Kyriakos Mitsotakis riep Tsipras op om af te treden als hij zijn verantwoordelijkheden niet kan nemen. Hij beschuldigde de premier er van de Griekse burgers ‘openlijk te bespotten’. Ook benadrukte Mitsotakis dat Tsipras de verplichtingen uit de overeenkomst met de schuldeisers niet nakomt. De conservatieve leider zei verder dat hij de premier persoonlijk verantwoordelijk houdt voor de economische stand van zaken in Griekenland en de verslechterde levenssituatie van de Grieken.

One Response to PASOK lanceert album met de ‘leugens van Tsipras’

  1. […] PASOK lanceert album met de ‘leugens van Tsipras’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: