Doden op Peloponnesos door overstromingen

auto_overstroming_thessalonikiZware regenval heeft afgelopen nacht veel schade aangericht in grote delen van Griekenland. Rukwinden bliezen bomen omver en beekjes veranderden in kolkende stromen.

Overstromingen als gevolg van zware regenval hebben in de omgeving van de havenstad Kalamata, in het zuidwesten van de Peloponnesos, vier (oudere) mensen het leven gekost. Drie slachtoffers kwamen om het leven in hun overstroomde huizen.  Een persoon wordt vermist.

Ook  het noorden van Griekenland werd getroffen door noodweer. Bij Koufalia kwam een bus van OASTH vast te zitten in het water. De buschauffeur en de passagiers beleefden enkele angstige momenten, maar een buurtbewoner met een ladder bracht redding. Ze kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. In Thessaloniki wordt nog een vrouw vermist.

De schade aan huizen, bedrijven en auto’s is groot. In verschillende streken vielen de stroom en telefoonverbindingen uit. De brandweer moest mensen uit overstromingen redden en huizen leegpompen. Zeven dorpen zijn niet bereikbaar over de weg vanwege de overstromingen.

  • Update 9 sept: Het aantal doden door de overstromingen op de Peloponnesos  is opgelopen naar vijf.  In een auto die werd meegesleurd door het kolkende water,  werd het lichaam van een 30-jarige man gevonden. 

6 Responses to Doden op Peloponnesos door overstromingen

  1. […] Update 7/9: Overstromingen als gevolg van zware regenval hebben in de omgeving van de havenstad Kalamata, in het zuidwesten van de Peloponnesos, vier (oudere) mensen het leven gekost. […]

  2. […] uitkomen. Maar het bericht over het noodweer dat momenteel delen van Griekenland heeft getroffen, is hier te vinden. […]

  3. […] Onthutsende beelden uit Messinia van de overstromingen na het noodweer van gisteren, toen zware regenval veel schade richtte in grote delen van Griekenland. Op de Peloponnesos kwamen door overstromingen vier mensen om het leven. […]

  4. […] Doden op Peloponnesos door overstromingen […]

  5. […] noodweer op de Peloponnesos kostte vorige week aan vijf mensen het […]

  6. […]  Doden op Peloponnesos door overstromingen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: