‘EU keert Grieks bailout-geld nog niet uit’

euro_exitDe eurozone zal deze maand geen extra geld vrijmaken uit het steunpakket voor Griekenland. Dat bericht de Duitse krant Handelsblatt Global op basis van EU-diplomaten. Tijdens de EU-top in Bratislava later deze week zal alleen een voortgangsrapport over Griekenland worden besproken.

De krant citeert diplomaten die zeggen dat de Griekse regering slechts twee van de vijftien opgelegde politieke hervormingen – voorwaarden voor geld uit het steunpakket – heeft doorgevoerd. Boven alles was Athene te traag met het privatiseren van staatseigendommen, aldus de diplomaten.

In juni zetten de ministers van Financiën van de eurolanden het licht op groen voor een uitbetaling van 7,5 miljard euro aan Griekenland. Als Athene aan nog een aantal voorwaarden voldeed, zou in het najaar nog een extra uitbetaling van 2,8 miljard euro volgen. Het bedrag, uit het Europese noodfonds ESM, is onderdeel van een derde steunprogramma van maximaal 86 miljard euro.

Enkele dagen geleden zei het hoofd van Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) dat Griekenland alleen kan rekenen op kortetermijnmaatregelen voor schuldverlichting als de resterende hervormingen worden doorgevoerd zoals afgesproken.

One Response to ‘EU keert Grieks bailout-geld nog niet uit’

  1. […] ‘EU keert Grieks bailout-geld nog niet uit’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: