Griekenland als aantrekkelijke filmlocactie

captain_corelli_mandolinHet plan van het Griekse ministerie van Toerisme is bijna even opmerkelijk als ambitieus. Populaire toeristische bestemmingen moeten vaker worden ingezet als filmset voor internationale filmproducenten.

Volgens een onderzoek van de Stichting voor Economisch en Industrieel Onderzoek (IOBE) kan Griekenland aan een grote buitenlandse filmproductie zo’n 39 miljoen euro verdienen. Ook neemt de werkgelegenheid in verschillende sectoren toe door filmopnamen. Bijkomende voordelen, zoals het lokken van extra toeristen, zijn daar nog niet in meegenomen.

Jaarlijks kiezen ongeveer 40 miljoen toeristen hun vakantiebestemming op basis van een plaats waar een populaire film werd opgenomen, zegt het ministerie van Toerisme. Volgens de IOBE leidde de film ‘Captain Corelli’s Mandolin’, die in 2001 werd opgenomen op Kefalonia, tot 14 procent meer hotelreserveringen op het Ionische eiland.

Ook de Sporaden-eilanden Skiathos en Skopelos kwamen in de spotlights te staan nadat ze figureerden in de film ‘Mamma Mia’.

In 2012 maakte het ministerie van Cultuur & Toerisme bekend dat het voor filmploegen goedkoper zou worden om opnames te maken op historische plaatsen en in musea. Te hoge prijzen zouden een belemmering zijn om beelden van Griekenland te gebruiken in films, reisgidsen en brochures.

3 Responses to Griekenland als aantrekkelijke filmlocactie

  1. […] Griekenland als aantrekkelijke filmlocactie […]

  2. […] Griekenland als aantrekkelijke filmlocactie […]

  3. […] Griekenland als aantrekkelijke filmlocactie […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: